Adres : Dudullu OSB Mah. 3. Cad. No:13 Ümraniye-İstanbul, TÜRKİYE
OIC/SMIIC 2:2019 Standardı çerçevesinde ekte gösterilen kapsamlar için
akredite edilmiştir.
Helal Akreditasyon Numarası
2020-002
Helal Akreditasyon Kapsamı
Ekte Gösterilmiştir.
İlk Helal Akreditasyon Tarihi
21.04.2020
Yenileme Tarihi
23.05.2025
Helal Akreditasyon Bitiş Tarihi
21.04.2030
Bu sertifika; OIC/SMIIC 2:2019 Standardına, ulusal mevzuata ve Helal Akreditasyon Kurumu kurallarına
uyulduğu takdirde akredite olunan kapsam için belirtilen süreye kadar geçerlidir.
Grup | Kategori | Alt Kategori | Dahil olan faaliyetler | ||
---|---|---|---|---|---|
Gıda ve Yem İşleme | C | Gıda Üretimi | CI | Helal kesim & dayanıksız hayvansal ürünlerin işlenmesi | • Helal kesim (Kesme ve paketlemeyi de içermek üzere büyükbaş ve küçükbaş hayvanlardan elde edilen çiğ et [mezbaha]) ve Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlardan elde edilen taze, soğutulmuş, dondurulmuş, derin dondurulmuş et • Kanatlı Hayvan, Büyükbaş, Küçükbaş Hayvan için İşlenmiş/Isıl İşlem Görmüş Et Ürünleri (ambalajlamayı da içeren Yumurta Ürünleri dahil) ve ambalajlamayı da içeren balık ve balık ürünleri (havyar, sushi vb. ürünler) • Ambalajlamayı da içeren Süt ve Süt Ürünleri: taze ve uzun ömürlü ürünler |
CIII | Dayanıksız (çabuk bozulabilen) hayvansal ve bitkisel ürünlerin işlenmesi (Et esaslı gıda, karışık ürünler) | Yemeye hazır yemekleri içeren hayvansal ve bitkisel ürünlerin karışımından oluşan ürünler: pizza, lazanya, sandviç, etli mantı vb. | |||
CIV | Dayanıklı ürünlerin işlenmesi |
• Bitkisel Kökenli Katı ve Sıvı Yağlar • Meşrubat: Alkolsüz İçecekler (sirke dahil) • Tahıl ve Tahıl Ürünleri: ○ Hafif Fırıncılık Ürünleri ○ Unlu Mamuller ○ Makarna, Erişte vb. ○ Un • Kahve ve Kahve Ürünleri • Çay, Bitki Çayları ve bunların harmanları • Gıdada Kullanılan Tuz • İçme Suyu • Bisküvi Çeşitleri, Kurabiyeler ve Atıştırmalıklar (ileri işleme tabi tutulmuş kuruyemişler dahil) • Nişasta, Şeker ve Şekerleme Mamulleri, Bal Mamulleri • Çorba ve Kuru Hazır Yiyecekler • Bebek ve Çocuk Gıdaları • Baharatlar, Çeşni Malzemeleri, Soslar • Konserve Gıdalar • İşlenmiş Yağlı Tohumlar |
|||
Destek Hizmetleri | H | Hizmetler | HIII | Müslüman Dostu Turizm ve Seyahatle İlgili Hizmetler | (C Grubu) • Turizm ve Konaklama Tesisleri • Diğer Turistik Hizmetler (spa, hamam, medikal hizmetler vb.) |
Biyokimyasal | K | (Biyo) Kimyasalların Üretimi |
• Gıda katkı maddelerinin üretimi • İşlem yardımcılarının üretimi • Vitamin üretimi • Mineral üretimi • Biyokültür üretimi • Aroma vericilerin üretimi • Enzimlerin üretimi dahil olmak üzere biyokimyasallar |
Address: Dudullu OSB Mah. 3. Cad. No:13 Ümraniye-İstanbul, TURKEY
Accredited in accordance with the OIC/SMIIC 2:2019 Standard for the
attached scope.
Halal Accreditation Number
2020-002
Halal Accreditation Scope
Shown in annex
Initial Halal Accreditation Date
21.04.2020
Renewal Date
23.05.2025
Expiry Date
21.04.2030
This certificate is valid with the accreditation scope until the expiry date, as long as the halal conformity
assessment body fully complies with the OIC/SMIIC 2:2019 Standard, national legislation and Halal Accreditation Agency rules.
Cluster | Category | Sub-category | Included Actıvıtıes | ||
---|---|---|---|---|---|
Food and feed Processing | C | Food Manufacturing | CI | Halal slaughtering & processing of perishable animal products | • Halal slaughtering (Raw meat from bovine and ovine [slaughterhouse], including cutting and packaging) and fresh, chilled, frozen, deep-frozen meat from bovine and ovine • Processed/Heat-Treated Meat Products for Poultry, Bovine, Ovine, egg products including packaging, and fish and fish products including packaging (products such as caviar, sushi, etc.) • Dairy products (raw and long-life products) |
CIII | Processing of perishable animal and plant products (Meat based food, mixed products) | Production of mixed animal and plant products including ready to-eat meals, pizza, lasagna, sandwich, dumplings etc. | |||
CIV | Processing of ambient stable products |
• Plant-Based Fats and Oils ▪ Soft Drinks: Non-Alcoholic Beverages (including vinegar) ▪ Cereal Products: ○ Fine Bakery Products ○ Bakery Products ○ Pasta, Noodle etc. ○ Flour • Coffee and Coffee Products • Tea, Herbal Teas and Their Blends • Food Grade Salt • Drinking Water ▪ Biscuit Types, Cocoa and Cocoa Products, Cookies and Snacks (including further processed nuts) • Starch, Sugar and Confectionery Products, Honey Products • Soup and Dried Ready-to-Eat Dried-Foods ▪ Infant Formula, Baby and Child Food • Spices, Seasonings, Sauces • Canned Foods • Oil Seeds |
|||
Auxiliary Services | H | Services | HIII | Muslim Friendly Tourism and Other Related Services | (Group C) • Tourism and Accommodation Premises • Other Services & Facilities (spa, hammam, medical services etc.) |
Biochemical | K | (Bio) Production of Chemicals | Biochemicals including: • Production of food additives • Production of processing aids • Vitamin production • Mineral production • Bio-culture production • Production of flavorings • Production of enzymes |